ייעוץ בביטוח לאומי
נפגעת בתאונה עבודה? מתכוון לצאת לחל"ת? אנשים רבים הפונים לביטוח לאומי נותרים מתוסכלים בעקבות חוסר היענות לבקשותיהם למרות פניות חוזרות ונשנות. ייצוג מקצועי מול המוסד לביטוח לאומי יחסוך לך טרחה רבה ועגמת נפש, בדרך למימוש זכויותיך. בשורות הבאות תמצאו מידע שימושי שיסייע לכם להתנהל בצורה נכונה מול ביטוח לאומי, שריכז עבורכם יורם אזרד – מייצג מורשה מטעם המוסד לביטוח הלאומי.
חל"ת – רבים הם העובדים והמעבידים שאינם מודעים לחובת התשלום לביטוח לאומי, גם כאשר העובד יוצא לחופשה ללא תשלום. מעבר להיותו מעוגן בחוק, התשלום לביטוח לאומי בתקופת החל"ת מזכה את העובד בקבלת קצבאות כגון חופשת לידה או דמי אבטלה במידת הצורך. מתי משלם המעביד ומתי העובד? מהו גובה הסכום לתשלום? מי זכאי לפטור מתשלום? מידע נוסף על התנהלות מול המוסד לביטוח לאומי בזמן החל"ת תוכל למצוא כאן: (כפתור "ביטוח לאומי- חל"ת)
תאונות עבודה – גורמות לתסכול כפול בקרב עובדים שעברו תאונה: פעם אחת בשל המכאובים הפיזיים, ופעם שנייה בשל מפח הנפש המלווה בחלק גדול מן המקרים את הפנייה לביטוח הלאומי. לנפגע בתאונת עבודה מגיעות על הנייר מגוון זכויות, הכוללות כיסוי הוצאות רפואיות בגים נזקים שגרמה התאונה, דמי פגיעה וקצבת נכות מעבודה. בפועל, נפגעים רבים אינם מתנהלים בצורה נכונה מול המורכבות הבירוקרטית של הביטוח הלאומי, ולכן אינם מקבלים את מה שמגיע להם. לקבלת מידע נוסף על תאונות עבודה לחץ כאן (כפתור).
קצבת שארים – פטירת אחד מבני הזוג היא ללא ספק מכה כואבת, נפשית וגם כלכלית. לצד הכאב על האובדן הגדול מקנן החשש מפני חוסר וודאות כלכלית, שנובע מהירידה בהכנסה החודשית. המוסד לביטוח לאומי מעניק לאלמנה או לאלמנה סיוע כלכלי בדמות קצבת שארים – קצבה המוענקת לאלמן/ה או יתום/ה של הנפטר. גובה הקצבה נקבע לפי גיל האלמן ומספר ילדיו. קצבת שארים היא אחת הדוגמאות לחוסר המודעות של האזרח לזכויות שמעניקה לו המדינה: לשם המחשה, מחקר שערך מרכז טאוב מגלה שרוב האלמנות אינן מודעות לזכות המגיעה להם על פי חוק. למי מגיעה קצבת שארים? מה גובהה? באילו מקרים היא נפסקת? כאן תקבל מענה לשאלות אלו ועוד. (כפתור)
קצבת זקנה – קצבה שנועדה לאפשר קיום בכבוד לעת זקנה וניתנת ע"י הביטוח הלאומי. מבוטח שהכנסתו נמוכה מרף ההכנסה המינימלי הדרוש לקיום עפ"י הרשום בחוק יזכה להשלמת הכנסה בנוסף לקצבת הזקנה. הגשת תביעה לקצבת זקנה באיחור? תקבל החזר רטרואקטיבי של 12 חודשים לכל היותר. דע את זכויותיך – בשביל זה אנחנו כאן!
דמי לידה – גמלה מחליפת שכר, שנועדה לפצות את המבוטחת על התקופה שבגינה היא אינה עובדת בעקבות הלידה המדוברת. גובה דמי הלידה נקבע לפי גובה המשכורת לפני הלידה, עד לתקרה של 1412 ₪ ליום. דמי הלידה ישולמו למבוטחת עבור 14 שבועות או 7 שבועות, בהתאם למספר החודשים שבהם שולמו עבורה דמי הביטוח לפני יציאתה לחופשת הלידה. כך לדוגמא עובדת ששולמה עבורה דמי הביטוח ב 10 מתוך 14 החודשים שקדמו לחופשת הלידה, תהיה זכאית לתשלום בגין 14 שבועות.
דמי אבטלה – קצבה המספקת סיוע כספי שנועד להפחית את הנטל הכלכלי המונח על כתפי המובטל עד לקליטתו במקום עבודה חדש. תקופת הזכאות לדמי אבטלה וגובהם משתנה בהתאם לגיל המובטל ומספר התלויים בו (ילדים או בני זוג העונים לקריטריונים שקבע הביטוח הלאומי). חשוב לדעת! כדי לא לאבד את הזכאות לדמי האבטלה, יש להתייצב בלשכת שירות התעסוקה קרוב ככל הניתן למועד סיום ההעסקה.
|